3 jan 20172 minuten om te lezen
2 jan 20171 minuten om te lezen
20 dec 20161 minuten om te lezen
20 jun 20162 minuten om te lezen
21 mei 20161 minuten om te lezen
Recente blogposts
Archief
Categorieën
De feestdagen komen nu wel heel dichtbij. Ze staan meestal in het teken van veel en lekker eten, maar ook drinken. Doordat we anders eten dan normaal komt het nog weleens voor dat je last kunt krijgen van brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, misselijkheid en vermoeidheid. Het is lastig is om niet van al het lekkers te eten maar we kunnen er zelf wel wat aan doen om deze klachten te voorkomen.
GOED KAUWEN
Voedsel dat niet goed is gekauwd is moeilijk te verteren waardoor er gassen ontstaan.
LANGZAAM ETEN
Door teveel eten ontstaat er een opgeblazen gevoel. Je hersenen krijgen na 20 minuten het signaal dat er eten in de maag zit. Door teveel en te snel in één keer te eten is dat signaal nog niet doorgekomen. RUSTIG aan dus en geniet ;-)
DRINK NIET TEVEEL WATER OF ANDER VOCHT
Spijsverteringsenzymen worden door water verdund en die hebben we juist nodig bij het eten van dit soort maaltijden.
ZUINIG MET ALCOHOL
Je lever zal eerst de alcohol afbreken en daardoor worden vetten meteen opgeslagen.
KOOLZUURHOUDENDE DRANKEN
Ze kunnen je net als koffie en alcohol een opgeblazen gevoel geven.
BEWUST OPSCHEPPEN
Neem een salade als basis en vul dit aan met kleine beetjes van de rest. Zo kun je wel alles proeven.
BEWEGEN NA DE MAALTIJD
Ga na de maaltijd een kwartiertje wandelen in de buitenlucht.
ONTSPAN
Stress heeft een ongunstig effect op je spijvertering.
Wat als je toch teveel hebt gegeten?
Tegen misselijkheid:
Thee getrokken van verse gemberwortel of gekookt rijstwater. (vocht na het koken van rijst) Drink dit met kleine slokjes.
Tegen opgeblazen gevoel:
Verse gemberthee
Kamille thee
Pepermunt thee